Arbeidsbeperkt en werken in het onderwijs: 14 goede voorbeelden

Hoe zorgt u ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking nuttig en met plezier werken in het onderwijs? In het onderzoek ‘Bekend maakt bemind’ staan 14 goede voorbeelden plus de randvoorwaarden, succesfactoren, aandachtspunten en tips voor hoe u dit soort banen creëert in het voortgezet onderwijs.
 
Bekend maakt bemind is een relevant onderzoek, gezien het feit dat het voortgezet onderwijs verantwoordelijk is voor 2.640 van deze banen. Jaarlijks moeten er 264 extra banen bijkomen. Uit het onderzoek, uitgevoerd door OCW en de VO-Raad, blijkt dat diverse taken op scholen heel goed kunnen worden uitgevoerd door medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak. Als dat onder de juiste randvoorwaarden gebeurt, zien respondenten een toegevoegde waarde voor de kwaliteit van het onderwijs én voor het personeel. De voorbeelden uit het onderzoek laten zien dat het kan en hoe het kan.
Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen