Checklist matcht profiel blinde of slechtziende sollicitant met functie

Met de nieuwe checklist Dé MATCH kunnen werkgevers en recruiters eenvoudig nagaan in welke mate een blinde of slechtziende talentvolle kandidaat past in de werkomgeving van een aangeboden vacature.

Met behulp van de checklist is het voor o.a. werkgevers gemakkelijk in te schatten of een blinde of slechtziende sollicitant past bij het functieprofiel en in de werkomgeving. Het gaat daarbij niet alleen om de werkplek zelf. Ook mobiliteit; het takenpakket en de manier waarop intern wordt gecommuniceerd zijn aspecten die van belang zijn om te beoordelen of een visueel beperkte medewerker kan functioneren in een bepaalde setting.

Een eventuele aanpassing aan de werkomgeving verschilt per individuele situatie. Waar nodig kan een consultent of jobcoach adviseren en ondersteunen. Ook als het gaat om subsidiemogelijkheden voor meeneembare voorzieningen.

Dé MATCH is een initiatief van Bartiméus, de grootste organisatie in Nederland voor dienstverlening aan visueel gehandicapten, en Werkpad, een organisatie die mensen ondersteunt die moeite hebben met zien, horen, taal of communicatie, bij hun zoektocht naar een baan en biedt begeleiding op de werkvloer. De checklist is tot stand gekomen op basis jarenlange kennis van en ervaring met o.a. verlichtingsonderzoek; werkplekadvies- en aanpassing, visueel functieonderzoek, computertoegankelijkheid en capaciteitenonderzoek.

De twee organisaties hopen dat Dé MATCH bijdraagt aan het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor blinde en slechtziende sollicitanten met de juiste kwalificaties. De initiatiefnemers zijn benieuwd naar ervaringen en suggesties van gebruikers van de checklist. Met eventuele input van ervaringsdeskundigen zal de checklist verder worden geoptimaliseerd. Vragen en opmerkingen kunt u sturen naar info@werkpad.nl.

bron: https://www.opnaarde100000.nl/checklist-matcht-profiel-blinde-of-slechtziende-sollicitant-met-functieprofiel/

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen