Medewerker Maxim van Lier en service manager Sander Locher van Celectric, Harderwijk

Sander Locher is service manager bij Celectric en gaf Maxim een kans. Maxim pakte die met beide handen aan. Inmiddels maakt hij deel uit van het team en rondde een aantal praktijkopleidingen, zoals heftruckchauffeur, af.

Waarom werkt u met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

“Een paar jaar geleden trof ik jobcoach Frank Vissers van arbeidstrainingscentrum Match bij een netwerkbijeenkomst. Hij triggerde mij met zijn verhaal over Maxim, een jongere uit het speciaal onderwijs met een lastige thuissituatie. Ik was toevallig net bezig met het omzetten van ons arbeidsproces en kon een montagewerkplek – eerst als stageplek – voor hem vrijmaken.”

Wat betekent werk voor de werknemer(s) zelf?

“Hij assembleert batterij-onderdelen voor batterijen voor onder meer heftrucks. Een van mijn eisen was dat hij wel meteen startte met een BBL-opleiding als hij bij ons wilde komen werken na zijn stage. Werken geeft structuur aan zijn dag. En natuurlijk levert zijn salaris voor hem een stuk zelfstandigheid op. Zijn jobcoach is voor hem op dit moment nog nodig. Als er thuis of op het werk iets is, bespreekt hij dat met Frank. Dat maakt dat hij er op het werk zijn kop goed bij kan houden. Maar ik denk dat hij dat over een tijdje ook zelfstandig kan.”

Wat levert het uw organisatie op?

“Maxim pakt alles aan. Als ’t nodig is vraagt hij daarna naar het  ‘waarom’. Hij denkt dus na bij de dingen die hij doet. Hij is nieuwsgierig en een leuke collega binnen het team. We investeren in elkaar. Afgelopen jaar heeft hij een aantal praktijkopleidingen, zoals heftruckchauffeur, afgerond. Ik wil graag dat mijn mensen arbeidsmobiel zijn; ik geef geen levenslange garantie als werkgever. De regelingen en het advies van de arbeidsdeskundige van UWV helpen ons als werkgever om werknemers met een beperking duurzaam bij onze organisatie te betrekken.”

Tips voor collega ondernemers?

“Aandacht is essentieel. Een warm hart hebben voor mensen vanuit een gezonde en open visie op je bedrijfsvoering. Je moet als er iets tegenvalt ook niet meteen de handdoek in de ring gooien. Ik weet nog hoe Maxim hier binnenkwam in zijn hemdje en zijn opvallende sieraden. En moet je hem nu zien. Ik ben echt trots op hem.”

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen