Meer mensen aan werk in gemeente Apeldoorn, Heerde en Epe

Werkbedrijf Lucrato heeft het afgelopen jaar 920 kandidaten uit de bijstand en statushouders aan werk geholpen. Dat is ruimschoots boven de doelstelling die gemeente Apeldoorn had meegegeven. Ook voor gemeenten Heerde en Epe werden de doelen gehaald.

Uit de uitkering

Het in 2017 nieuw opgerichte werkbedrijf kreeg vanuit de gemeente Apeldoorn als doelstelling mee om minimaal 800 uitkeringsgerechtigden aan werk te helpen. In totaal begeleidde Werkbedrijf Lucrato 920 Apeldoorners naar een baan en/of werk, waardoor ze geheel of gedeeltelijk uit de uitkering stroomden. Voor gemeente Epe heeft Lucrato 116 kandidaten aan werk geholpen, en voor Heerde 41, waarmee de doelstellingen ruim zijn behaald.

Statushouders

Onder de mensen die een baan vonden, zijn ook 118 statushouders. Voor hen is werk, vaak gecombineerd met een (beroeps)opleiding, zowel een bron van inkomsten als ook een snelle manier om te integreren in de samenleving en de taal te leren. Werkbedrijf Lucrato is ook nog steeds verantwoordelijk voor alle mensen die een SW-indicatie hebben. Zij werkten van oudsher vooral bij Felua-groep. Ook van deze groep heeft inmiddels 70% een baan bij een externe werkgever.

Focus op kerntaak

Gerrie van Sunder, algemeen directeur: “Door Felua-groep en het werkdeel van Werkplein Activerium (Apeldoorn en Epe) en re-integratiedeel van de gemeente Heerde samen verder te laten gaan als Werkbedrijf Lucrato, hebben we nu alle expertise en infrastructuur in huis om de brede doelgroep van de Participatiewet mee te kunnen laten doen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het gemakkelijker: zij hebben één aanspreekpunt voor het vinden van arbeidskrachten uit de baanafspraak. We werkten al nauw samen met UWV om de werkgeversdienstverlening te stroomlijnen. Het afgelopen jaar hebben we, ondanks de re-organisatie, toch de focus kunnen houden op onze kerntaak. Dat hebben we onder andere gedaan door al doende onze nieuwe werkwijze te ontwikkelen. We investeren veel in training en begeleiding van kandidaten. En gelukkig zijn er in onze regio veel bedrijven die het sociaal ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Zij vervullen hun vacatures steeds vaker met ‘onze’ kandidaten. Door onze extra locatie ‘het Gildenhus’ in Heerde zijn we altijd dichtbij werkzoekenden en werkgevers.”

Werkbedrijf Lucrato is partner van FactorWerk, het regionaal werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen