Succesverhalen

Vele werkgevers gingen u voor en kozen voor het sociaal ondernemen. Benieuwd naar hun verhaal? U leest het hier.

Klantgerichte Marlinda heeft een prachtplek bij gemeente Olst-Wijhe

Marlinda Rosink heeft een mooie receptiefunctie te pakken bij de gemeente Olst-Wijhe. Na een werkervaringsplek van negen weken heeft ze sinds november een jaarcontract op zak. Dankzij de steun van zowel de gemeente als Deventer Werktalent zit Marlinda goed op haar plek.

Charlotte grijpt unieke kans bij Driekant aan

Charlotte Roelofs heeft een jaarcontract ondertekend bij Driekant Ambachtscentrum in Zutphen. In de biologische bakkerij waar lekkernijen, maar vooral ook de mens centraal staat, heeft Charlotte een grote ontwikkeling doorgemaakt. Zijzelf, haar moeder, haar collega’s van De Driekant en Deventer Werktalent hebben dit weten te bewerkstelligen.

Iedere fiets in goede handen bij John

Voor het vervangen van een fietswiel of monteren van een achterlicht ben je bij de Fietsenwerkplaats van Cambio aan het goede adres. Sinds twee jaar werkt John Ramautarsing hier en is hij opgeklommen van fietsenmaker naar assistent-voorman/werkbegeleider. Naast het repareren van fietsen begeleidt hij zijn collega’s bij het werk. Op aanraden van zijn werkmakelaar begon hij in de fietsenbranche en dat beviel goed.

Sjors werkt bij Esdec met een brede glimlach

Door de bemiddeling van Deventer Werktalent zit Sjors op zijn plek. Sinds september heeft Sjors zelfs een arbeidsovereenkomst op zak. Sjors geeft aan zeker iets te hebben gehad aan Deventer Werktalent. Hij is dan ook blij met de kans en ervaring die hij kan opdoen bij Esdec. “Ik voel mij ook echt onderdeel van het team”, lacht hij. Warehousemanager Chris van Vreeswijk : “Sjors is heel dienstbaar en daardoor zit hij in het magazijn en bij Esdec goed op zijn plek.”

‘Iedereen is blij met Hugo’

Hugo van Raalte digitaliseert kaarten bij Tauw op de afdeling Meten, Inspectie en Advies. Deze ontwikkelfunctie is bedacht op de afdeling zelf en ingevuld met de hulp van Deventer Werktalent. “Ik ben altijd al gek geweest van topografie en statistieken. Daarom zit ik hier ook zo goed op mijn plek”, vertelt Hugo lachend.

‘Je ziet het niet meteen’

In een apart gedeelte van de keuken van Van der Valk ‘De Cantharel’ in Apeldoorn, runt Jenny Vonk sinds twee jaar een uniek project. Ze biedt jongeren met een beperking een leer- en ervaringsplek. De 18-jarige Niels Hendriks werkt er ook. Niels heeft autisme en ADHD en heeft begeleiding nodig om goed te kunnen functioneren.

Hans en Edsard hebben het samen goed voor elkaar

Maatschappelijke meerwaarde kun je niet altijd in geld uitdrukken. Dat weet Hans Terhorst van GroenWerkXL als geen ander. GroenWerkXL is een hoveniers- en groot groenbedrijf waarin medewerkers naar vermogen bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Eén van de medewerkers heet Edsard Schut, sinds eind 2013 aan boord als hovenier. Groenwerk zit hem al jaren in de vingers.

Alex ziet het weer zitten door zijn werk bij Paul

Paul Dettmers is eigenaar van het uit Apeldoorn afkomstige schildersbedrijf Wansink & de Jonge: “Ik zag een groep vakmensen vergrijzen en vroeg me af hoe we jonge aanwas konden krijgen.” Daarom startte hij samen met UWV het project ‘Wajong uit de verf’ van waaruit hij onder meer Alex Klaassen aan een baan én aan kleur in zijn leven hielp.

Samen d’r an is het motto bij Intratuin Deventer

Twan Jongbloets, bedrijfsleider Intratuin Deventer geeft samen met Ronald Straatman, medewerker van Delta een kijkje in de groene keuken bij de groenspecialist Intratuin. Ronald werkt al ruim 20 jaar bij Delta en de laatste drie jaar bij Intratuin: ‘Met heel veel plezier kom ik iedere dag naar mijn werk!’

Ben geeft Jumaeh een kans

Eigenaar en meesterstukadoor Ben Brüggemann (64) werd gebeld door een klant die voor de Syrische Jumaeh Alseedou (36) een werkplek zochten. Jumaeh is sinds zijn zestiende stukadoor en gaat nu twee dagen per week met Ben op pad naar klanten. Ben: ‘We vormen een goed team. Jumaeh is een ware ambachtsman.’

Van de zorg naar de horeca

Heidi van der Vugth werkte als leidinggevende in de zorg, maar kwam na een burnout tot de conclusie dat haar toekomst daar niet lag. Via Deventer Werktalent kon ze gelukkig aan de slag in een geheel nieuwe branche. Haar passie voor koken en eten paste prima bij een proefplek bij grand café Hans en Grietje in Deventer. Vervolgens kon Heidi betaald aan de slag bij het grand café.

Nils aan het werk in zijn eigen gemeente

Nils werkte de afgelopen jaren in het bedrijfsrestaurant van Delta. Toen de kans zich voordeed om in een horecagelegenheid in zijn eigen woonplaats aan het werk te gaan, maakte hij de overstap naar Zo en Nu. In het kader van de Participatiewet is Delta meerdere samenwerkingsverbanden aangegaan met regionale partners.

Youri is dankzij MailStreet klaar voor de toekomst

Youri Meulenbrug werkt sinds een aantal maanden bij MailStreet als systeembeheerder. Deventer Werktalent heeft ervoor gezorgd dat Youri in beeld kwam bij het Deventer bedrijf. Thejo de Boer, IT manager, is zeer te spreken over Youri en heeft hem na een werkervaringsplek een jaarcontract aangeboden.

Feras Sehali is succesvol aan het werk bij BWaste

Feras Sehali is een Syrische vluchteling en heeft een jaarcontract bij BWaste in Eefde. hij houdt zich op de Research & Developmentafdeling bezig met het bouwen van websites en het programmeren van software voor de partner in afvalverwerking. Hij werd door Marc van zanten en Renate Smit van Deventer Werktalent voorgesteld aan BWaste. De klik was snel gemaakt.

Saxion maakt werk van inclusieve arbeidsorganisatie

Hogeschool Saxion werkt aan een divers personeelsbestand. “Want”, zegt projectleider HR Anton Dijkstra, “een diverse én inclusieve organisatie maakt je beter. Iedereen is relevant, dat vinden we ook belangrijk om uit te stralen. Alleen is de mate van personeelsdiversiteit en inclusiviteit nog niet voldoende zichtbaar bij ons. Daar werken we momenteel hard aan.” Deventer Werktalent ondersteunt Saxion in dit proces.

Jelle heeft zijn draai gevonden bij 123Wonen

Jelle Kloosterboer ut Bathmen is sinds februari werkzaam bij 123Wonen in Almelo als beheerder van websites. Op zich niet iets heel bijzonders, tenzij je je realiseert dat Jelle zich door zijn beperking moet laten rijden naar Almelo. Geen makkelijke opgave, maar door de intensieve samenwerking van Deventer Werktalent en 123Wonen is het gelukt.

Bianca vindt structuur bij La Cubanita

De baan bij tapasrestaurant La Cubanita in Deventer geeft Bianca Klein rust, ruimte en structuur. Deze aspecten passen bij Bianca. “Ik werk alle doordeweekse ochtenden tot 14.00 uur en verzorg de voorbereidingen in de keuken. Daar voel ik me thuis”, vertelt ze enthousiast.

Succesvolle plaatsingen bij Het Groenbedrijf in gemeente Olst-Wijhe

De mooie samenwerking tussen Deventer Werktalent en de gemeente Olst-Wijhe is nu extra kracht bijgezet door de succesvolle plaatsingen van kandidaten bij Het Groenbedrijf. Turiya van der Horst en Danny van den Beld zitten dankzij de bemiddeling van werkmakelaar Ingrid Dalhuisen van Deventer Werktalent en Corinne Lozeman, consulent Werk bij de gemeente Olst-Wijhe helemaal op hun plek.

Gerben is aanvullende kracht bij Timmerfabriek Mekenkamp

Voor Gerben Vrielink was het even wennen, maar na ruim twee maanden zit hij op zijn plek bij zijn nieuwe werkgever. Hij kwam op het goede moment in beeld: timmerfabriek Mekenkamp uit Raalte groeit en was op zoek naar extra mensen met vakmanschap en kennis van hout. Via Deventer Werktalent en met hulp van een gecertificeerde jobcoach is het een win-winsituatie voor alle partijen.

Geen last, maar een lust

Vanuit onze christelijke overtuiging vinden we het belangrijk binnen ons bedrijf Betecom, waar mogelijk, ruimte te creëren voor kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een baan kunnen ze weer volop meedoen, zich nuttig voelen voor de maatschappij en hun eigenwaarde hervinden.

Mijn bedrijf is een afspiegeling van de samenleving

Schildersbedrijf Van Buuren uit Ermelo is een maatschappelijk verantwoorde onderneming en geeft daarom mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een kans..

Team Zutphen scoort baan voor Jannie bij Liander

Samen met het UWV heeft team Zutphen van Zutphen Scoort breed ingezet om geschikte kandidaten te vinden voor het Step2Work leerwerktraject bij Alliander.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen