Tips uit de praktijk

De groep mensen die zich met de Banenafspraak bezig houdt wordt steeds groter. Ieder vindt zijn eigen weg en doet nieuwe kennis op. Hier geven twee werkgevers tips. Lees het hele rondetafelgesprek met een lector en een aanjager in het e-magazine Samen voor meer banen.

Leonore: “Laat die vinkjes van Banenafspraak en andere doelgroepen los! Kijk wie het beste bij je past en waar jouw bedrijf bij past. Zoek iemand die in jouw bedrijf een positieve ervaring kan geven, begin klein en grijp niet te snel te hoog. De eerste positieve ervaring zorgt dat je doorgaat en dat collega’s enthousiast worden.”
Sam: “Het kan overal, maar het ligt aan de ondernemer zelf. Heb je een passend takenpakket? En sta je ervoor open om meer geduld te hebben en met deze doelgroep aan de slag te gaan?”
Leonore: “Overal zijn taken. Wij vonden op HR dat we ook iemand moesten hebben, dus we zijn om tafel gegaan en hebben gekeken welke klusjes er zijn. Als je met een paar klusjes begint en iemand krijgt zelfvertrouwen, dan komen er steeds meer taken bij die iemand kan doen.”
Sam: “Maar je moet wel begeleiden en daar gaat tijd in zitten. We hebben ook wel de andere kant ervaren. Dat het niet lukt en we extra begeleiders hebben moeten inschakelen.”
Leonore: “Taken, omgeving en begeleiding, dat zijn de drie cruciale voorwaarden die van belang zijn. 
Dat kan je creëren.”
Sam: “De voldoening die je eruit haalt is enorm, maar dat merk je pas als je het doet. Toen we hiermee begonnen wisten we dat we iets goeds gingen doen, maar de impact die het heeft, vooral op de ouders, daar stonden we van versteld. Huilende ouders die bij ons langskwamen. Die emoties doen mij veel.”
Leonore: “De mooie verhalen, daar doe je het voor. Door met ze te praten, de verbinding te leggen tussen twee mensen. Onze nieuwe medewerkers hebben zo’n enorme drive om te werken!”
Sam: “Kortom: gewoon doen. Bel me maar op als je wilt weten hoe, ik wil het allemaal uitleggen. Denk in mogelijkheden!”

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen