Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar op Werkmarkt

Op dinsdag 24 oktober vond de Werkmarkt plaats, een samenwerking tussen UWV en Werkbedrijf Lucrato waar werkgevers en werkzoekenden uit de regio Apeldoorn elkaar konden ontmoeten. De Werkmarkt vond plaats op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. In totaal zijn er 28 werkgevers en 425 werkzoekenden geregistreerd.

“Ongeveer de helft van de bedrijven is niet van plan mensen met een beperking in dienst te nemen”, zo luidde het rapport van het SCP (sociaal cultureel planbureau). De werkgevers die met een stand op de Werkmarkt stonden denken daar anders over. “We vissen met veel werkgevers in dezelfde vijver en de juiste mensen zijn lastig te vinden. Met onze vakschool kunnen wij mensen met een afstand tot werk omscholen en zo proberen we om de krapte op de arbeidsmarkt te overbruggen”, aldus Sanne Marbus van Cottus, een van de werkgevers aanwezig op de Werkmarkt.

Werkzoekenden konden hier gesprekken aangaan met verschillende werkgevers, een professionele profielfoto laten maken en zich breder oriënteren op de arbeidsmarkt. Een van de werkzoekenden laat weten onder de indruk te zijn van de drukte: “Ik kreeg een uitnodiging van UWV. Ik had er vooraf geen verwachting van, maar het is een laagdrempelige manier om met werkgevers het gesprek aan te gaan”.

De opening van de Werkmarkt werd verricht door Marianne Lentz, regiomanager UWV regio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe en Gerrie van Sunder, algemeen directeur Werkbedrijf Lucrato i.o.. Voor Werkbedrijf Lucrato is het de eerste keer dat ze een Werkmarkt in samenwerking met UWV organiseren: “We hebben samen de verantwoordelijkheid om mensen met een afstand tot werk in de regio te blijven informeren over de arbeidsmarkt van vandaag. Dat geldt ook voor de werkgevers uit de regio. Zij krijgen zo een beter beeld van de hedendaagse werknemer.”, vertelt Gerrie van Sunder.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen