225 mensen door traject ‘coaching, training en bewegen’ klaar voor arbeidsmarkt

225 mensen met een grote afstand naar werk krijgen van Het Plein een traject ‘coaching, training en bewegen’ aangeboden. Met als doel om de fysieke en mentale weerbaarheid van deze werkzoekenden te versterken en om in beeld te brengen welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt. Na afloop van het traject zijn mensen (beter) bemiddelbaar naar werk. Het Plein sloot op 31 augustus een contract met Workfast en 2Work en Ergocontrol die training en coaching geven. Onder de 225 deelnemers bevinden zich ook 50 statushouders.

Het Plein biedt begeleiding en ondersteuning aan inwoners van Lochem en Zutphen die geen werk hebben en aanspraak maken op een Participatiewet uitkering. Het Plein maakt daarbij gebruik van diverse trajecten en voorzieningen. Het traject ‘coaching, training en bewegen’ is er voor mensen die nog niet toe zijn aan werk. Bijvoorbeeld omdat zij een arbeidsbeperking hebben, net pas in Nederland wonen of niet mentaal en fysiek fit zijn. Zij krijgen een combinatie van individuele coaching, groepsbijeenkomsten en een beweegprogramma aangeboden.

Aanbesteding

Workfast en 2Work en Ergocontrol zijn via een aanbestedingsprocedure geselecteerd. De overeenkomsten hebben een looptijd van twee jaar, en kunnen bij positief succes nog twee keer met een jaar worden verlengd. Voor de medische advisering heeft Het Plein eveneens een aanbestedingsprocedure opgezet. Vanaf 1 september zal Ausems en Kerkvliet arbeidsmedisch adviseurs de medische advisering uitvoeren voor uitkeringsgerechtigden van Het Plein.

V.l.n.r. Miel Ausems (Ausems en Kerkvliet), Jeannette ’t Hoen (Het Plein), Erwin Lankhorst (Ergo Control), Jan Plat (Ergo Control), Judith Geurkink (2Work), Esther Buitenhuis (2Work), Marianne Joossen (Workfast), Bregje Hoogbergen (Workfast), Pieter de Vries (Het Plein), Wout Achterveld (Ausems en Kerkvliet), Margriet Jongerius (Het Plein)

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen