Een badge to match

Abdul Louws in gesprek met Monique van Suntenmaartensdijk van Ocare, tijdens de competentie-speeddatemiddag voor werkzoekenden uit de Stedendriehoek in ACEC in Apeldoorn.

Foto: De Stentor

Op donderdagmiddag 19 april organiseerde FactorWerk een speeddate voor 50-plussers. Dit is op zich niet bijzonder maar de wijze waarop wel.

Werkzoekende 50-plussers en werkgevers werden in contact gebracht op basis van competenties in plaats van opleiding en werkervaring. De bijeenkomst die plaats vond bij ACEC in Apeldoorn werd geopend door de voorzitter van FactorWerk, wethouder Johan Kruithof.

50-plussers

Een groot deel van de werkzoekenden in onze regio is 50-plusser. Kruithof benadrukt de toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt: “Vijftig-plussers hebben levens- en werkervaring en zijn flexibel inzetbaar. Steeds meer werkgevers gaan de waarde van deze groep werknemers ook zien en we hebben ze hard nodig de komende tijd.”

Matchen op competenties

Ondanks de gunstige economische omstandigheden komt een aantal groepen werkzoekenden nog niet aan de slag. Er is sprake van een mismatch op de arbeidsmarkt. Het matchen op competenties, bijvoorbeeld klantgerichtheid, biedt een mogelijkheid voor werkgevers om naar de talenten en vaardigheden van de kandidaten te kijken in plaats van opleiding en werkervaring. Hierdoor komen ze met andere werkzoekenden in contact. Ook voor werkzoekenden is dit een gelegenheid om na te denken over een ander beroep. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Deze matches werden tot stand gebracht door naambadges, die oplichten als werkgever en werkzoekende overeenkomende competenties hebben.

FactorWerk

De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Apeldoorn, Deventer Werktalent, Werkbedrijf Lucrato, Het Plein Zutphen, Delta en UWV. Alle partijen zijn partner van FactorWerk. FactorWerk is een samenwerking tussen verschillende organisaties en werkgevers in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe om samen nog krachtiger en socialer te ondernemen.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen