Corona maatregelen
Countdown
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Corona toolbox: check hier uw regelingen

De impact van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De overheid heeft inmiddels een uitgebreid pakket met regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen en zoveel mogelijk banen te behouden in deze crisisperiode. Op deze pagina staat een overzicht van de regelingen die er zijn en waar u terecht kunt voor informatie.
Wij doen onze uiterste best om deze pagina volledig en actueel te houden echter kunnen wij hierop geen garantie geven

Half juni gaat de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (#TVL) open. Deze geeft een tegemoetkoming in de vaste lasten van een mkb-bedrijf. De regeling is het vervolg op de tegemoetkoming schade COVID-19 (#TOGS)

Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële steun vanwege de impact van het coronavirus. Het noodpakket voor banen en economie wordt verlengd en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen.

Meer informatie
#noodpakket

Nieuwsbericht | 20-05-2020 |

Zolang het corona virus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we opnieuw enkele maatregelen versoepelen. Zo wordt ‘alleen’ weer iets meer ‘samen’. Lees meer over de versoepeling en de voorwaarden

Meer informatie

Nieuwsbericht | 19-05-2020 |

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Kabinet verlengt TOZO

Ondersteuning gemeenten

Divosa en de VNG ondersteunen gemeenten ook bij de uitvoering van Tozo 2. Op divosa.nl/tozo zijn de volgende documenten en tools te vinden:

Meer info

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De aanvraagtermijn voor de lopende NOW regeling wordt verlengd tot 5 juni. Alles over de NOW is te vinden op deze site: uwv.nl/now.

 

De aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren, eerder bekend als Noodloket, is vandaag geopend. Deze gift van €4.000 is voor ondernemers die direct zijn getroffen door de kabinetsmaatregelen vanwege corona.

Meer informatie

informatieblad

regelingen

MKB-Nederland heeft een informatieblad uitgebracht voor ondernemers die zijn getroffen door COVID-19.

Download hier het informatieblad.

TOZO uitkering

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis en niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Als je voldoet aan de voorwaarden, kun je via je woongemeente ondersteuning aanvragen voor een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of bedrijfskapitaal.

FAQ TOZO FNV

Het kabinet heeft maatregelen getroffen om zzp’ers (die écht in de problemen komen) tijdens deze crisis in hun inkomen te ondersteunen. Één van de maatregelen is de TOZO, de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers. Op deze pagina van FNV vind je alle informatie en veelgestelde vragen over de TOZO. en kan je de brochure downloaden

info voor ondernemers

Corona toolbox
banenafspraak

De informatie op deze pagina is specifiek gericht op werkgevers van medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak.

Deze toolbox is tot stand gekomen met medewerking van het ministerie van SZW, de Kennisalliantie, FNV, Divosa en De Normaalste Zaak.

KVK Corona flow

Check de Kamer van Koophandel Corona regelingen FLOW! In dit overzicht zie je welke regelingen mogelijk op jouw bedrijf van toepassing zijn. Bekijk in vijf stappen de belangrijkste regelingen voor jou. Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen. Maar handig is het wel! Download hier de PDF!

Corona calculator

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de Corona Calculator gelanceerd zodat ondernemers kunnen berekenen hoe de corona regelingen het bedrijf kunnen helpen! Als ondernemer krijg je direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen voor jouw bedrijf.

https://www.coronacalculator.nl

UWV

Informatie voor werkgevers over het coronavirus

Hieronder leest u de antwoorden op vragen die veel aan het UWV veel gesteld worden. Het UWV vult dit overzicht steeds aan.

https://www.uwv.nl/corona/

VNO-NCW Midden

VNO-NCW Midden staat klaar voor ondernemers. Ga naar https://www.vno-ncwmidden.nl/corona/ voor handige informatie, rubriek ‘help elkaar’ met vraag/aanbod en bijzondere ‘corona’verhalen. Onze lijnen via VNO-NCW-landelijk met het Kabinet zijn kort en ook met provinciale en gemeentelijke overheden staan we in nauw contact. Vertel ons waar je behoefte aan hebt. Jouw ervaringen nemen we mee in onze contacten.

Belastingdienst

Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf problemen door de coronacrisis? De Belastingdienst helpt u door deze moeilijke tijden heen te komen.
Zij hebben hier alle regelingen op een rijtje gezet. Eerst de maatregelen die van belang kunnen zijn voor alle ondernemers, inclusief zzp’ers. Daarna de maatregelen die alleen werkgevers aangaan.

http://www.belastingdienst.nl

KVK Coronaloket

Het coronavirus raakt alle sectoren. Wij snappen dat er nu veel op u afkomt. Bij het KVK Coronaloket kunt u terecht met al uw vragen.

https://www.kvk.nl/corona/

AWVN

Op deze webpagina informeert AWVN werkgevers over de consequenties van het coronavirus.

https://tinyurl.com/w3r4v6n

Regionale initiatieven

Gemeente Deventer

https://coronavirus.deventer.nl

Deventer organisaties hebben de handen ineen geslagen om ondernemend Deventer zo goed mogelijk te informeren.

Dat doen zij via de website ondernemersdeventercorona.nl. U vindt hier allerlei tips en initiatieven. Ook staan hier de speciale nieuwsbrieven voor ondernemers, die gemaakt zijn door de partners in de stad en de gemeente.

Gemeente
Zutphen

Op deze pagina vindt u de meest actuele informatie over het coronavirus en de maatregelen en regelingen van de gemeente Zutphen voor haar inwoners, ondernemers en organisaties. Onder het submenu ‘Hulp voor ondernemers’ treft u alle informatie over de hulp, die het kabinet en de gemeente Zutphen, biedt aan ondernemers.

Gemeente
Zutphen

We kunnen ons voorstellen dat de coronacrisis ook voor ondernemers onzekerheden met zich meebrengt. We merken dat er behoefte is om soms even telefonisch contact te hebben. We starten met een proef: het ondernemersspreekuur. Donderdag 9 april tussen 19.00 – 21.00 uur zijn we bereikbaar voor ondernemers via telefoonnummer 14 0575.

Gemeente

Apeldoorn

Corona-informatie voor Apeldoornse ondernemers gebundeld. Juist nu kan iedere ondernemer wel wat lokale hulp gebruiken. Daarom is het businessplatform Ondernemen055.nl hét corona-platform voor de Apeldoornse ondernemer. Met algemene informatie, verhalen van lokale medeondernemers en het samenbrengen van vraag en aanbod.

Meerzicht

Het coronavirus heeft veel impact op de samenleving. Dat geldt voor iedereen. Op de website van Meerzicht vindt u informatie voor de gemeentes Harderwijk, Ermelo en Zeewolde.

Gemeente
Lochem

In de gemeente Lochem kunnen ondernemers, ook zelfstandigen zonder personeel, terecht bij verschillende instanties voor informatie, hulp en financiële steun. Op www.lochem.nl/ ondernemen-en-corona vindt u alle informatie!

Gemeente Epe

Alle informatie voor ondernemers op www.epe.nl/corona.

Vanuit de Bedrijvenkring Gemeente Epe in een nieuw initiatief gestart: Netwerk578. Dit is een (gratis) virtueel netwerk om elkaar als ondernemers in deze regio in crisistijd te kunnen helpen. Om onze business te behouden of uit te bouwen. Wat houdt het in? In principe is er iedere week op donderdag van 16.00-17.00 een online sessie. De ene keer is dat een kennissessie, de andere keer een netwerksessie.

Aanmelden voor dit gratis netwerk kan via de website van de bedrijvenkring:

Gemeente Heerde

Alle informatie voor ondernemers op www.heerde.nl/corona.

LinkedIn-groep Ondernemers Gemeente Heerde

Voor ondernemers in de gemeente Heerde is een LinkedIn-groep gemaakt. U als ondernemer in de gemeente Heerde kunt hier lid van worden. De groep is bedoeld om ondernemers en de gemeente samen te brengen en te verbinden. We kunnen informatie met elkaar delen en met elkaar in contact komen, ook ondernemers onderling. Vooral in deze tijd van de coronacrisis kunnen we elkaar goed gebruiken. U kunt bijvoorbeeld hulp bieden of vragen, tips delen en met elkaar samenwerken

Gemeente Putten

Alle informatie voor ondernemers op www.putten.nl/corona.

Gemeente Elburg

Alle informatie voor ondernemers op www.elburg.nl/corona.

Gemeente Voorst

Alle informatie voor ondernemers op https://www.voorst.nl/

coronavirus

Gemeente Brummen

Alle informatie voor ondernemers https://www.brummen.nl/corona

Gemeente Nunspeet

Alle informatie voor ondernemers op www.nunspeet.nl/corona.

Gemeente Olst Wijhe

Alle informatie voor ondernemers op https://www.olst-wijhe.nl/coronavirus

Eenvoudige taal

Corona.Steffi.nl

Voor mensen met een verstandelijke beperking is nieuwe informatie begrijpen soms moeilijk. Daarom is webhulp Steffie ingeschakeld. Op corona.steffie.nl legt ze uit hoe je kunt zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt.

https://tinyurl.com/yx5hcw4n

Taal voor allemaal

Het project Taal voor Allemaal van zorgorganisatie Koraal heeft een brochure gemaakt om corona uit te leggen aan mensen die niet zo taalvaardig zijn.

https://tinyurl.com/yx5hcw4n