De Toekomst is NU – tentoonstelling in het gemeentehuis van Epe

De Toekomst is NU is een spectaculaire tentoonstelling over de geschiedenis van sociale werkgelegenheid in Nederland. Je reist door de afgelopen eeuwen naar de toekomst en leert over de aanpak van armoede, opvoeding en onderwijs, en over het ontstaan en de ontwikkeling van banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

In de Tijdmachine op de tentoonstelling ervaar je dat het vraagstuk van de sociale werkgelegenheid er een is van alle tijden. Wie is verantwoordelijk voor mensen die extra steun nodig hebben? Dat is de centrale vraag. Ook voor de toekomst. Want er zijn nu te weinig banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het doel van deze tentoonstelling is om mensen hier bewust van te maken en hen aan te zetten om na te denken welke rol zij daarbij kunnen spelen.

Bij dit project zijn jongeren van het Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijk Onderwijs betrokken. In de houtzagerij en houtbewerkingsafdeling van leerwerk bedrijf Pantar in Amsterdam is de Tijdmachine gebouwd.

De tentoonstelling is te zien van dinsdag 3 april tot en met donderdag 12 april in het gemeentehuis van Epe. Meer informatie is te vinden op de website www.detoekomstis.nu.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen