Geen last, maar een lust

Vanuit onze christelijke overtuiging vinden we het belangrijk binnen ons bedrijf Betecom, waar mogelijk, ruimte te creëren voor kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een baan kunnen ze weer volop meedoen, zich nuttig voelen voor de maatschappij en hun eigenwaarde hervinden.

Om dit te realiseren hebben we na het opstellen van een functieomschrijving contact opgenomen met Jaap Hofstra van Harderwijk Werkt. Zo kwamen we in contact met Luite Bruinink. Luite heeft de ziekte Parkinson en is visueel beperkt. Hij wilde graag aan het werk.

Iedereen heeft capaciteiten gekregen die hem of haar waardevol maken. Geef hen aandacht en de tijd om zich thuis te laten voelen. Creëer ruimte voor ontplooiing en maak de werkprestatie ondergeschikt aan de mens achter de medewerker. Vol vertrouwen zijn we zo de uitdaging aangegaan en hebben met Luite een gemotiveerde en waardevolle nieuwe medewerker gekregen. Hij is twee maanden op proefplaatsing geweest en is inmiddels bij ons in dienst.

De baan is voor Luite erg belangrijk. Hij kan zich nuttig maken voor de maatschappij, krijgt weer ritme en waardering.

Harderwijk Werkt neemt bij het in dienst nemen van mensen zoals Luite veel werk uit handen. Ze vragen de loonkostensubsidie aan en verzorgen een jaar lang de begeleiding in de vorm van jobcoaching. Doordat Luite een visuele beperking heeft, kon hij zijn functie in eerste instantie niet goed uitoefenen. Na overleg met de jobcoach zijn er hulpmiddelen beschikbaar gekomen waardoor hij zijn werk nu optimaal kan uitvoeren.

Geef ook iemand met afstand tot de arbeidsmarkt een kans in uw bedrijf en ervaar, net als wij, dat ze geen last zijn, maar een lust.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen