GelreWerkt! genomineerd voor ESF-Award

GelreWerkt! genomineerd voor ESF-Award

GelreWerkt! is samen met nog tien projecten in Nederland genomineerd voor de ESF-Award. De reden voor de nominatie is dat GelreWerkt! een succesvolle werkwijze heeft die bijdraagt aan een nieuwe toekomst voor statushouders. Consulenten Dieuwertje Spikker en Maarten Jorna begeleiden statushouders, zodat zij kunnen bouwen aan hun toekomst. Zo ook Bilal (foto).

Een passende match: Bilal en Arriva
Bilal kwam in 2016 in Zutphen wonen. Door zijn talenknobbel en vrijwilligerswerk op de vrije school leerde hij in een mum van tijd de Nederlandse taal. Hij kwam met Arriva in contact op een speciale werkmarkt, gericht op statushouders. Oktober vorig jaar was het zover: na een uitgebreid sollicitatieproces, dat onder andere bestond uit een medische keuring en psychologisch onderzoek, startte Bilal aan zijn BBL opleiding tot buschauffeur! Nadat Bilal zijn rijbewijs en chauffeursdiploma haalde, bood Arriva hem gelijk een contract aan.

ESF-Award
Europees Sociaal Fonds (ESF) is opgericht om het vinden van werk en het overstappen naar een nieuwe baan makkelijker te maken. ESF-projecten dragen bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet. ‘Een samenleving die werkt. Dat laten we graag zien door middel van de ESF-Award. De vakjury is net als voorgaande edities weer verheugd over de diversiteit van de inzendingen. Enthousiasme, motivatie en op welke wijze de doelstellingen zijn of worden gerealiseerd, waren de belangrijkste criteria waar de vakjury op lette’, aldus de organisatie.

Stem ook!
De hele maand oktober is het mogelijk om te stemmen op de nominatievideo van GelreWerkt! De vijf projecten met de meeste stemmen, gaan naar de finale tijdens het ESF-Event op woensdag 6 november. Namens Bilal, Arriva en GelreWerkt! alvast bedankt voor je stem!

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen