Projectmanager Marieke Mijnen en klussenman Siem van de Beld

Marieke Mijnen is projectmanager bij Bakkerij Nollen en heeft samen met de gemeente een werkervaringsplek gecreëerd voor Siem van de Beld. Nu werkt hij met veel plezier als klussenman voor de verschillende vestigingen van de bakkerij. 

Waarom werkt u met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

“We vinden gewoon dat je een ander helpt waar je kunt. Ook vanuit je positie als werkgever. Bij Bakkerij Nollen in Lochem en in de 8 andere vestigingen zijn er regelmatig reparaties of andere klussen. Dat moest er tot nu toe een beetje ‘bij’. Toen de gemeente contact met ons opnam of we iets voor Siem konden betekenen, was het heel logisch om een werkervaringsplek voor een klussenman te creëren.”

Wat betekent werk voor de werknemer(s) zelf?

“Siem is van oorsprong molenaar. Hij voelt zich hier dan ook goed op zijn gemak. We geven duidelijk aan welke klussen er elke dag op hem wachten en wat hij ter plekke kan verwachten. Hij pakt vervolgens zijn werk zelfstandig en goed op. We kijken nu samen hoe hij zich eventueel verder kan ontwikkelen. Dat kan bij ons zijn of bij een andere werkgever, net wat het beste past. Deze werkervaringsplek houden we zeker in stand.”

Wat levert het uw organisatie op?

“Als je verder kijkt naar wat mensen kunnen bijdragen dan alleen in termen van een afgebakende functie, komt er ruimte. Zo nemen we binnenkort een ervaren bakker in dienst die een deel van zijn tijd besteedt aan de begeleiding van een Wajonger. Met al die verschillende mensen die er samen voor gaan, wordt ons bedrijf nog veel leuker om voor te werken. En dat gaan onze klanten zeker merken.”

Tips voor collega ondernemers?

“Je weet van tevoren dat je tijd moet investeren als je iets nieuws gaat proberen. Ga het gewoon doen, niet teveel aarzelen of nadenken. En zoek de samenwerking op met anderen om voor duurzame inzetbaarheid te gaan.”

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen