Kandidatenverkenner banenafspraak

Werkgevers, werknemers en het kabinet hebben afgesproken voor 2026 samen 125.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking; de banenafspraak. Maar hoe komt u als werkgever in contact met de mensen die onder de banenafspraak vallen? En wie zijn het precies? En wat kunnen ze wel en niet?

Op verzoek van én samen met werkgevers is onder andere de kandidatenverkenner banenafspraak ontwikkeld. Een handige tool die met statistieken in een oogopslag laat zien hoe de doelgroep is opgebouwd. Ook kunt u anonieme profielen – van zowel UWV als gemeenten – bekijken. Meer informatie? 


Hoe werkt de kandidatenverkenner banenafspraak?

Heeft u een vacature voor iemand uit de doelgroep banenafspraak? Dan kunt u de kandidatenverkenner gebruiken om de doelgroep te verkennen. Deze video vertelt u hoe de kandidatenverkenner werkt: u kunt anonieme profielen bekijken van mensen die vallen onder de banenafspraak en via het werkgeversservicepunt in contact komen met de kandidaten. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg. 

Checken of de werknemer is opgenomen in het doelgroepregister
In het doelgroepregister staan de werknemers die meetellen voor de banenafspraak. UWV houdt dit register bij. Via het werkgeversportaal op de website van UWV kunt u zelf controleren of een werknemer is opgenomen in het doelgroepregister. Dat geldt voor sollicitanten en huidige werknemers.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen