KonnecteD heeft bij de Nederlandse Horeca Prijzen de titel “Bedrijfsrestaurant van het jaar” gewonnen. En dat is best bijzonder want naast dat ze heel duurzaam bezig zijn, werken er in het restaurant mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wij spraken Jan van Gurp en Erik Philippo over waarom het bedrijfsrestaurant van KonnecteD veel meer dan een kantine is.

Jan van Gurp is hoofd horeca en catering: ”Iemand anders heeft ons opgegeven, dat is het leuke. We hoorden dat we op één stonden en toen bleef dat zo. Nu hebben we gewonnen, geweldig toch!” Ook Erik Phillipo, begeleider van de horeca leerlijn talenten is blij. ”Fantastisch toch?”

”Een van mijn leerlingen gaat nu naar het IJsselhotel. Geweldig toch? Ze woont nog maar vijf jaar in Nederland.”

Jan is vier jaar geleden bij KonnecteD begonnen. ”We hebben toen het hele restaurant aangepast, een complete metamorfose. Het plafon ging eruit, de vloer ging eruit. Bijna alles is intern gemaakt. De houten meubels komen bijvoorbeeld van onze eigen houtafdeling.” Op het menu staan iedere dag diverse belegde broodjes, twee verschillende soepen en er is een salade bar. ”Snacks doen we minder, één per dag. Het mag best een beetje gezond allemaal.”

Het mooiste is om te zien dat iedereen het naar z’n zin heeft vindt Jan. ”Dat ze gewoon lekker aan het werk kunnen en niet thuis zitten.” En als ze ergens anders aan het werk zijn, laat hij de groep los. ”Twee dames hebben een jaarcontract bij Het Deventer Ziekenhuis en wat ik ook ontzettend leuk vindt is dat een van de dames naar Het IJsselhotel gaat. Dat is een Syrische dame, ze is nog maar vijf jaar in Nederland maar spreekt de taal al heel goed. Ze heeft haar inburgering al gehaald, maar zit naast haar werk bij ons op extra Nederlandse les. En dat naast de zorg  voor haar gezin. Echt top! En het IJsselhotel is echt niet de minste. Zo mooi om te zien dat onze leerlingen goed terecht komen! Ik geloof ook echt dat als je je best doet, er een mooie baan is weggelegd voor iedereen!”

In januari begint er weer een nieuwe groep. ”Die is wat jonger”, weet Jan ons te vertellen. ”Heel benieuwd wat dat weer gaat brengen.” Een ding is in ieder geval zeker, ze gaan de eerste drie maanden aan de slag in het beste bedrijfsrestaurant van Overijssel!

In het bedrijfsrestaurant van KonnecteD kan iedereen komen komen lunchen, ook als je daar niet werkzaam bent. Gewoon doen!