Lokale werkgevers gezocht voor werkmarkt met werkzoekenden

Samen met het UWV organiseert de gemeente Brummen op dinsdagmiddag 10 oktober een werkmarkt in het Brummense gemeentehuis. Werkgevers en werkzoekenden kunnen dan met elkaar kennismaken. Ook is er voor werkzoekenden gelegenheid advies in te winnen bij professionals die al in een bepaalde branche werkzaam zijn. Werkzoekenden krijgen een persoonlijke uitnodiging voor deze werkmarkt. Werkgevers die op zoek zijn naar personeel of werkzoekenden kennis willen laten maken met een beroep of sector kunnen zich aanmelden voor de werkmarkt. Dit kan tot en met 4 oktober via het voor lokale ondernemers bekende mailadres ondernemen@brummen.nl

Oproep

Ruim tien werkgevers hebben zich gemeld om deel te nemen aan de werkmarkt. Namens de gemeente Brummen is Judith Curré betrokken bij de organisatie van deze banenmarkt. Dit doet zij in haar functie als consulent werkgeversdienstverlening. Zij hoopt dat er nog enkele andere lokale werkgevers zich aansluiten bij dit evenement. “Het is een mooie kans om in korte tijd met een grote groep werkzoekenden in contact te komen en te kijken of er een directe match of een vervolgafspraak voor een (sollicitatie)gesprek gemaakt kan worden”.

Ondersteunen ondernemers

Daarnaast is er buiten de banenmarkt met werkzoekenden ook nog een informeel programma voor werkgevers. “Daarbij kunnen de aanwezige ondernemers informatie inwinnen over verschillende regelingen om drempels te verlagen om een werkzoekende in dienst te nemen. Ook kunnen deskundigen informatie geven over regelgeving en subsidiestromen”, aldus Curré. “Ons doel is om zo veel mogelijk mensen naar werk te helpen. Dit kan alleen maar met de hulp van betrokken en enthousiaste werkgevers”. Samen met het UWV wil de gemeente ook werkgevers zoveel mogelijk ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt en gemotiveerd personeel. Curré laat weten dat ook verantwoordelijk wethouder Jolanda Pierik aanwezig is bij de bijeenkomst met werkgevers en deze eerste bijeenkomst ‘werkmarkt’ in het Brummense gemeentehuis zal openen.

Aanmelden

Werkgevers die zich nog willen aanmelden voor de werkmarkt moeten er snel bij zijn. “Zij kunnen zich tot en met 4 oktober bij mij melden via het mailadres ondernemen@brummen.nl. Ook kunnen ze mij bellen via telefoonnummer (06) 82 13 69 77”, sluit de consulent werkgeversdienstverlening af.

 

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen