Medewerkers Lucrato gaan werken bij de gemeente Heerde

Op 15 maart 2017 hebben wethouder Wolbert Meijer van Heerde en Gerrie van Sunder, directeur Werkbedrijf Lucrato, een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de detachering van een heel team. In de samenwerkingsovereenkomst wordt geregeld dat er 17 medewerkers van Werkbedrijf Lucrato (voorheen Felua-groep) bij de gemeente Heerde worden gedetacheerd. De medewerkers waren al werkzaam in de gemeente in de openbare ruimte en op de sportvelden, onder verantwoordelijkheid van het werkbedrijf.

Wethouder Meijer: “Als gemeente laten wij op deze manier zien, dat wij onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om medewerkers met een arbeidsbeperking. De betreffende medewerkers hebben tijdens hun werkzaamheden voor gemeente Heerde de afgelopen jaren al laten zien wat ze waard zijn. We zijn daarom blij met deze samenwerking”.

Gerrie van Sunder: “Door de detachering hebben al deze medewerkers nu een volwaardige plek op de arbeidsmarkt. We zijn trots dat hun inzet van de afgelopen jaren nu met detachering is beloond. Werkbedrijf Lucrato wil bedrijven en organisaties zodanig faciliteren, dat ze sociaal kunnen ondernemen. Omdat we geloven dat het een verrijking is voor het bedrijf, voor de medewerker en voor de samenleving als geheel.”

Werkbedrijf Lucrato neemt sinds februari 2017 de taken over van Felua-groep en de werkgeversdienst plus re-integratietaken van Werkplein Activerium. Daardoor kunnen werkgevers in de regio Apeldoorn-Epe-Heerde voortaan bij één aanspreekpunt terecht voor het vinden van arbeidskrachten met een afstand tot werk. Het nieuwe werkbedrijf bundelt alle regelingen, subsidies en expertise van het Werkplein met die van de sociale werkvoorziening.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen