Nieuwe website van Zichtbaar in werk live

Voor de pilot Zichtbaar in werk is de nieuwe website www.zichtbaarinwerk.nl deze week live gegaan. Op deze website vind je kennis, informatie en ervaringen over werken met een visuele beperking in het reguliere arbeidsproces. De website ontwikkelt zelf geen nieuwe kennis en informatie. Ze brengen bestaande online informatie bijeen via links naar de bron. Er zijn namelijk al vele organisaties die vanuit hun rol of expertise bruikbare informatie publiceren op hun websites.

Laten zien wat wél kan!

Met deze website helpen ze het uitgebreide palet aan ervaringen, kennis en informatie toegankelijker te maken voor hun doelgroepen: jongeren met visuele beperking op zoek naar een baan in het reguliere arbeidsproces; werkgevers en bemiddelaars. Ervaringsdeskundigen delen tips. Hiermee hopen ze meer bewustzijn, kennis en inspiratie te bereiken. Ze willen laten zien wat er allemaal wél kan binnen het reguliere arbeidsproces. Ook met een visuele beperking. Alle aanvullende input is altijd welkom.

Werkgevers in inclusieve arbeidsmarkt

Sinds de participatiewet (2015) van kracht is, wordt van werkgevers verwacht mee te werken aan een inclusieve samenleving. Dit betekent dat (potentiële) medewerkers met een (visuele) beperking ook gewoon moeten deelnemen aan het reguliere arbeidsproces. Zo heeft bijvoorbeeld 1/3 van alle mensen met een visuele beperking in Nederland werk. Terwijl 2/3 van de gehele beroepsbevolking werkt. Naar schatting zou nog eens 1/3 van alle blinden en slechtzienden prima kunnen participeren in het reguliere arbeidsproces. Voor werkgevers zijn er diverse subsidies beschikbaar om een inclusieve werkgever te worden. Ook zijn er diverse platforms voor werkgevers en kan er beroep worden gedaan op deskundig advies. Op de website staan links naar praktische informatie en succesvolle voorbeelden uit de praktijk.

Bron en meer informatie: http://www.zichtbaarinwerk.nl/over-zichtbaar-in-werk/

 

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen