Praxis heeft op 13 februari landelijke samenwerkingsafspraken ondertekend met alle 35 arbeidsmarktregio’s, zowel als gemeenten zijn hierbij aangesloten. Gezamenlijk met UWV en het Schakelpunt Landelijke Werkgevers zet Praxis zich in om mensen met een afstand tot de gemakkelijker aan werk te helpen. Praxis is de eerste bouwmarkt met gelijksoortige afspraken die de bemiddeling van kandidaten uit de bestanden van UWV en gemeenten regelen. Het is voor het eerst dat vanuit alle 35 arbeidsmarktregio’s publieke partijen zijn aangesloten en samen met Praxis aan de slag gaan om de in te vullen.

Praxis werkt al jaren samen met gemeenten en UWV in verschillende regio’s in Nederland. In deze samenwerking liepen de verschillende partijen regelmatig tegen het feit aan dat men elkaar niet kon vinden. Met de komst van dit initiatief wordt er naar het één loket principe toegewerkt, waardoor werkzoekenden vanuit de of mensen die vallen onder de beter in beeld komen en bemiddeld kunnen worden naar werk. Met het afspreken van centrale contactpersonen kunnen partijen elkaar gemakkelijker vinden.

Mary van de Looij, Adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers: “We hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de behoefte van de werkgever, UWV en de regio’s c.q. gemeenten aan elkaar te verbinden. Ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is om voor Praxis met dit arrangement alle regio’s in Nederland aan te sluiten en een kans te bieden aan

Ondertekenen arrangement op Praxis Makers Beurs

Tijdens een speciale bijeenkomst op de Praxis Makers Beurs, een productenbeurs waar Praxis medewerkers kennis maken met en leren over nieuwe assortimenten, is het arrangement ondertekend door diverse arbeidsmarktregio’s en . Melithsa Demmers (HR Directeur Praxis), Tof Thissen (Directeur UWV WERKbedrijf) en Tanja Willemsen (Projectleider Schakelpunt Landelijke Werkgevers) hebben kort gesproken over deze samenwerking. Ook Michael Nachtegaal deelde zijn verhaal hoe hij als iemand met een afstand tot is binnengekomen bij Praxis en via allerlei opleidingstrajecten binnen Praxis is doorgegroeid naar senior medewerker.