‘Talent kent geen beperking’

In Nederland streven we naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin plaats is voor iedereen, ook in onze arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe.

En zonder werkgevers geen baankansen en opleidingsplekken!

Vier werkgevers uit de arbeidsmarktregio FactorWerk delen hun ervaring met medewerkers, die soms nog net even iets extra begeleiding of scholing nodig hebben. Om daarna met kunde en passie hun werk uit te voeren.

De dienstverlening, van FactorWerk, is erop gericht om de beste match tussen organisaties en werkzoekenden te maken. Met als doel een duurzame werkplek voor de werkzoekende en een talentvolle medewerker voor de werkgever.

Talent kent geen beperking

WE REMOVE THE HEADACHE FROM MOVING

Bilal komt

uit Syrie

Bij Arriva start Bilal als chauffeur op een servicelijn in Lochem. Op een 8 persoonsbus kon hij werken aan zijn chauffeurs skills en de Nederlandse taal. Juist met die taal was hij erg gemotiveerd en dat heeft hem erg geholpen.Iedere gelegenheid greep hij aan om te werken aan zijn Nederlands. Bilal ging daarbij zo snel vooruit dat hij al snel mocht starten met de BBL-opleiding voor buschauffeur. Arriva is blij met Bilal; een fijne collega en een prettige buschauffeur. Bilal is na het eerste contact begeleidt door GelreWerkt!.

Daar werkte hij als ICT-er. Nu werkt hij bij Arriva en woont hij in Zutphen met vrouw en kind.

Gerwin: Aklilu is van aanpakken en niet zeuren.

‘Ik dacht wat kan

die vent werken’

Via een klant, betrokken bij de dorpstuin, kwam de statushouder Aklilu (28) van Eritrese afkomst, bij het aanneembedrijf van Gerwin van de Brake. Het was voor een vrijwilligersklusje: maar Aklilu liet direct een goede indruk na.Toen Aklilu later, na het stoppen van een monteursopleiding, bij Gerwin aanklopte voor werk werd dit na een korte stage al snel omgezet naar een volwaardige baan. Aannemer van de Brake bouw is na het eerste contact begeleid door FactorWerk.

Chirlei kan doorgroeien binnen dit bedrijf met haar talent.

Lucrato Apeldoorn stelde voor om talenten aan Thermen-Bussloo voor te stellen. Want met kennismaken begint het. Bob de Bruijn HR manager van Thermen-Bussloo heeft het over: de vlammetjes in de ogen, die willen we ontdekken. De van oorsprong Braziliaanse Chirlei heeft sinds kort een vaste aanstelling als zelfstandig werkend kok. Dat ze een baan heeft, betekent veel voor haar. “Eindelijk heb ik mijn vrijheid terug.” zegt ze. Chef-kok Egbert Beens is enthousiast over haar. Ze neemt vaak het initiatief. Thermen Bussloo is om en ziet het ook als een maatschappelijke bijdrage van het bedrijf.

WE REMOVE THE HEADACHE FROM MOVING

‘Mooi om Axel door onze opleiding een baan en een toekomst te geven’e

Axel was werkzoekende en heeft bij Vigilat de kans gekregen een opleiding beveiliger-2 te gaan volgen. Tijdens zijn opleiding is hij o.a. gesteund door Jelwo de Boer en heeft stage gelopen bij Deventer Werktalent en de gemeente Deventer. Door het behalen van zijn diploma heeft Axel een baan bij Vigilat en mooie toekomst mogelijkheden in de beveiligingssector. De samenwerking tussen de gemeente Deventer – Vigilat – Deventer Werktalent was de sleutel tot dit succes.

Axel: ik heb iets om trots op te zijn, een baan en perspectief.