Gerben is aanvullende kracht bij Timmerfabriek Mekenkamp

Voor Gerben Vrielink was het even wennen, maar na ruim twee maanden zit hij op zijn plek bij zijn nieuwe werkgever. Hij kwam op het goede moment in beeld: timmerfabriek Mekenkamp uit Raalte groeit en was op zoek naar extra mensen met vakmanschap en kennis van hout. Via Deventer Werktalent en met hulp van een gecertificeerde jobcoach is het een win-winsituatie voor alle partijen.

“Wij krijgen zo nu en dan veel plaatwerk binnen, van allerlei verschillende afmetingen en merken. Zelf word ik er al zenuwachtig van als ik er naar kijk. Gerben sorteerde alles voor ons, aan het einde van de rit stond het gerangschikt op merk en vervolgens op maat. Hij was misschien een halve dag bezig, maar zijn collega’s hebben er nog profijt van.” Het is één van de voorbeelden die eigenaar Wim Harbers noemt om uit te leggen waarom ze zo tevreden zijn met hun nieuwe medewerker.

Thuis voelen

Schuren, plamuren, spuiten, beglazen… De deuren en kozijnen vliegen door Gerbens vingers in de werkplaats. Met zijn opleiding in hout en eerdere werkgevers in de houtbranche, heeft Gerben de kennis. Al moest hij in het begin ook wel wennen. “Dit is voor het eerst dat ik buiten Deventer werk. Ik voel me echter steeds meer thuis, dat komt door de mensen om mij heen. Zij hebben geen beperking zoals ik met mijn autisme en dat zorgt voor rust.” Werkmakelaar Hans Zwart was de schakel tussen de timmerfabriek en Gerben en voorzag de partijen van een goede match tussen werkgever en werknemer.

Persoonlijk begeleider

Eén van die mensen rondom Gerben is Jan Averesch. Een vakman in de voormontage en machinale houtbewerking en iemand met ervaring met jongens zoals Gerben. Hij is aangewezen als persoonlijk begeleider en dat gaat heel goed. Jan: “Gerben is een goede kerel en zeer gemotiveerd. Iedereen hier accepteert hem, uiteindelijk doen we het allemaal samen.” ’s Ochtends vertelt hij Gerben wat ze die dag gaan doen en tussendoor kan Gerben altijd bij hem terecht.

Gecertificeerde jobcoach

In totaal werkt Gerben 36 uur per week bij de timmerfabriek, waar 25 mensen werken. Een klein bedrijf met een groot hart waar vakmanschap, de kennis en ervaring het meest belangrijk zijn. Kennis over iemand met een beperking zoals Gerben werd geboden vanuit Deventer Werktalent. Een gecertificeerde jobcoach ging in gesprek met Wim en Jan en reikte hen de tips en middelen aan die zij dagelijks toepassen. En dat werkt. “Ze stemmen goed met me af”, aldus Gerben. “Topbedrijf.”

 

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen