FactorWerk wenst alle partners, collega’s, ondernemers, werkzoekenden de allerbeste wensen voor 2020! In de waan van de dag is het verleidelijk om steeds maar door te gaan. … maar even stilstaan bij belangrijke vragen, zoals: hoever zijn we op koers? Waar doen we het voor? Geeft ook ruimte om te groeien, op welk vlak dan ook!

Met de Doe Agenda gingen in 2019 de samenwerkingspartners gezamenlijk aan de slag met drie doelstellingen: het verbeteren van de aansluiting op de arbeidsmarkt, de aansluiting van de werkzoekenden- en werkgeversdienstverlening en het stimuleren van de inclusieve arbeidsmarkt. Het afgelopen jaar werd gezamenlijk uitgewerkt hoe dat het beste gedaan kan worden. Door het gezamenlijk op te pakken kunnen partners van elkaar leren hoe we de werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar brengen, hoe we de werkzoekenden beter laten aansluiten op de kansen op de arbeidsmarkt en hoe ondernemers meer oog krijgen voor de talenten van onze werkzoekenden in onze regio.

Dit alles om meer mensen een kans te bieden op de arbeidsmarkt en toekomstperspectief te bieden. Want de krapte op de arbeidsmarkt begint steeds meer werkgevers op te breken, maar er staan nog steeds 1 miljoen mensen langs de kant van de arbeidsmarkt. In dat onbenutte arbeidspotentieel zit dé oplossing voor het groeiende tekort aan arbeidskrachten. We hebben deze mensen nodig in onze bedrijven en kunnen het ons niet permitteren om talent onbenut te laten.

Doe je ook mee?