Werkbedrijf Lucrato verder met Gerrie van Sunder

Felua-groep en het werkdeel van Werkplein Activerium Apeldoorn zijn dit jaar samengevoegd in een nieuw bedrijf, onder de naam Werkbedrijf Lucrato i.o.. Algemeen directeur van Felua-groep Gerrie van Sunder kreeg de opdracht om dit te leiden. Dit fusieproces is deze zomer succesvol afgerond en kan rekenen op brede politieke steun in de betrokken gemeentes Apeldoorn, Epe en Heerde. Het Dagelijks Bestuur onder leiding van Apeldoornse wethouder Johan Kruithof heeft daarom Gerrie van Sunder nu benoemd tot algemeen directeur van Werkbedrijf Lucrato i.o., dat vanaf 1 januari 2018 zijn definitieve status krijgt.
Gerrie van Sunder: “Ik dank het bestuur voor het vertrouwen in mij. Het is een mooie taak om samen met een deel van Werkplein Activerium één aanspreekpunt te vormen voor werkgevers voor het vinden van arbeidskrachten met een afstand tot werk. Met de gezamenlijke expertise en middelen hebben we nu alles in huis om de brede doelgroep van de Participatiewet mee te kunnen laten doen op de arbeidsmarkt. Lucrato staat voor ‘winst’; ik ben er van overtuigd dat werken op meerdere manieren winst oplevert. Sociale, maatschappelijke en economische winst. Winst voor werkzoekenden én voor werkgevers. Daar blijf ik me sterk voor maken.”
Verrijken
Werkbedrijf Lucrato wil bereiken dat alle werkgevers in de regio Apeldoorn, Epe en Heerde sociaal ondernemen. Dit doet ze door organisaties én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodanig te verrijken dat de juiste match kan worden gemaakt. Consulenten van het werkbedrijf ontzorgen en ondersteunen werkgevers en werknemers zolang dat nodig is voor de beste, duurzame oplossing. Het nieuwe werkbedrijf bundelt voor werkgevers alle voordelige regelingen, subsidies en expertise van Werkplein Activerium met die van de sociale werkvoorziening. Bestaande regelingen en contracten van Felua-groep en/of gemeente worden door Werkbedrijf Lucrato voortgezet.
Regionaal
Werkbedrijf Lucrato is partner van FactorWerk, het regionaal werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Dit samenwerkingsverband tussen 14 gemeenten, UWV, VNONCW Midden, FNV, CNV en lokale werkbedrijven streeft er naar om in deze arbeidsmarktregio(relatief) de laagste werkloosheid te hebben van Nederland. Het maakt daarbij gebruik van succesvolle lokale initiatieven en van een groot regionaal netwerk.
Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen