Met zo’n 300 bezoekers was de Werkmarkt in het Participatiehuis in Harderwijk van dinsdag 12 maart wederom druk bezocht.

De Werkmarkt wordt georganiseerd door FactorWerk, een samenwerking tussen gemeenten, UWV en Inclusief Groep. De Werkmarkt is bedoeld om werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen.

Workshop Empowerment
De werkzoekenden konden terecht bij zo’n 30 werkgevers en uitzendbureaus die de tijd namen om de vacatures die er bij hun bedrijf zijn door te spreken en de bezoekers te leren kennen. De werkgevers waren op zoek naar o.a. vrachtwagenchauffeurs, medewerkers techniek, productiemedewerkers, magazijnmedewerkers, metselaars, medewerkers in de zorg etc.

De werkzoekenden konden een workshop empowerment volgen. Verder konden zij hun CV laten checken door een CV dokter en er was een professionele fotograaf aanwezig, die een mooie profielfoto maakte. Deze foto kunnen werkzoekenden vervolgens gebruiken voor LinkedIn of voor op sollicitatiebrieven. De catering en het parkeren werden zoals altijd verzorgd door medewerkers en kandidaten van het Participatiehuis. Ook dit was weer op en top geregeld.

Aan het werk
De werkgevers gaven aan het eind van de werkmarkt aan dat er goede en zinvolle  gesprekken zijn gevoerd met werkzoekenden. Zij zijn ervan overtuigd dat deze werkmarkt ook weer goede matches heeft opgeleverd en dat enkele werkzoekenden zeker een arbeidsovereenkomst zullen ontvangen. De werkzoekenden gaven aan dat zij een beter beeld hebben gekregen van wat bepaalde functies inhouden en zij vonden het prettig om op deze manier in gesprek te gaan met werkgevers.