Zichtbaar in werk

In de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noord Veluwe draait een project voor het begeleiden van jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar met een visuele handicap in hun zoektocht naar werk. Vanuit ‘Zichtbaar in Werk’ zijn instrumenten beschikbaar voor ondersteuning bij het zoeken naar geschikt werk en ook voor begeleiding op de werkplek.

Sinds de participatiewet (2015) van kracht is, wordt van werkgevers verwacht mee te werken aan een inclusieve samenleving. Dit betekent dat (potentiële) medewerkers met een (visuele) beperking ook moeten kunnen deelnemen aan het reguliere arbeidsproces. Zo heeft bijvoorbeeld 1/3 van alle mensen met een visuele beperking in Nederland werk. Terwijl 2/3 van de gehele beroepsbevolking werkt. Naar schatting zou nog eens 1/3 van alle blinden en slechtzienden prima kunnen participeren in het reguliere arbeidsproces.

Ken je een jongere met een visuele beperking die van school komt of op zoek is naar werk? Wijs de jongere dan op het project “Zichtbaar in Werk”. Meer informatie is te vinden op http://www.zichtbaarinwerk.nl/over-zichtbaar-in-werk/. Kandidaten uit de Stedendriehoek & Noord Veluwe kunnen zich ook melden op Factorwerk@apeldoorn.nl.

Arnold en Daniël
Autoschade Hagen, Apeldoorn
Cor en Chantal
Cor Rijken Verpakkingen, Apeldoorn
Gerard en Anna
Exegi, Apeldoorn
Aisha & Carin
Vlindar, ’t Harde
Tjeerd & Pepijn
Crêpes & Smoothies, Deventer
Marieke & Siem
Bakkerij Nollen, Lochem
Peter & Mart
Haafkes Veldwachter, Deventer
Ryan & Mark
ACM Fleetforce, Putten
Klaasje & Jan
Auping, Deventer
Peter & Iwan
Burton Car Company, Zutphen
Maxim & Sander
van Celectric, Harderwijk

Neem via deze interactieve kaart contact op met de voor u dichtstbijzijnde accountmanager.Kaart zeewolde putten ermelo harderwijk nunspeet elburg apeldoorn epe olst-wijhe voorst deventer lochem zutphen brummen